Sebastien (1979)

Al op jonge leeftijd was ik bezig met het begeleiden van jongeren, in eerste instantie op vrijwillige basis bij scouting en Jeugd Rode Kruis. Het begeleiden van jongeren loopt eigenlijk als rode draad door mijn leven. Als een soort rattenvanger van hamelen pik ik ‘probleemjongeren’ eruit en laat ze onder mijn hoede met me meelopen.

Zelf heb ik aan beide kanten van het jeugdzorgsysteem gestaan. Eerst als jongere en later als begeleider. Je zou dus kunnen zeggen dat ik het klappen van de zweep wel ken. Op 15 jarige leeftijd ben ik met mijn opleiding SPW begonnen en heb deze met succes afgerond. Toen was ik echter nog niet klaar voor het werk wat ik nu zo heerlijk vind om te doen. Na mijn SPW opleiding ben ik aan het werk gekomen binnen defensie als beroepsmilitair. Hier ben ik in korte tijd veel over mezelf te weten gekomen en deze periode heeft zeker aan de basis gestaan voor wie ik nu ben. Na mijn diensttijd heb ik binnen een aantal zorginstellingen gewerkt. Omgaan met mensen in de breedste zin van het woord. Mijn hart bleek echter nog steeds te liggen bij de ‘probleemjongeren’. Binnen de bestaande jeugdzorgsystemen waarin ik werkte heb ik nooit mijn draai kunnen vinden. Het gaf mij te weinig vrijheid om mijn ideeën vorm te kunnen geven en mijzelf te kunnen uiten.

Begin 2000 heb ik de sprong gewaagd en ben ik samen met mijn vrouw Marjon, 2nd-Chance begonnen. Naast een HBO studie toegepaste psychologie, haal ik tot op de dag van vandaag mijn meeste kennis bij de jongeren zelf door alles wat ze met me willen delen. Ik kan nog steeds zeggen dat ik de mooiste baan ter wereld heb.

Ik heb door vast te houden aan mijn ideaal een vorm van begeleiding weten te creëren waarbij respect, discipline en dromen elkaar ontmoeten. Vanuit deze vorm wil ik bereiken dat  jongeren zichzelf leren kennen.

Marjon (1970)

Mijn grootste wens om moeder te worden kwam vroeg in mijn leven uit. Hierdoor kwam werken en studeren later op de agenda. Met ruime ervaring in de Z-verpleging ben ik bekend met de zorg in Nederland. Mijn inbreng in 2nd-Chance is echter voornamelijk organisatorisch en zakelijk. Mijn studie Hoger Management was dan eigenlijk ook niets meer dan een noodzakelijk goed. Het werken met en voor de jongens heeft mijn liefde en grote voorkeur en waar ik kan, draai ik projecten mee, doe ik de schoolbegeleiding en ondersteun ik de jongens die inmiddels op zichzelf wonen met de financiën en de huishouding.

Samen vormen wij het drijvende en sturende duo achter 2nd-Chance Jongeren Advies-& Begeleidingsbureau.

Inmiddels door de wol geverfd kennen wij de pappenheimers van tegenwoordig, hierin zijn soms andere stappen nodig dan het reguliere systeem kan bieden.

Wij zijn voornamelijk gespecialiseerd in de jeugd. We hebben met alle ADHD, PDD-NOS of Asperge- etiketten gewerkt. Uiteindelijk blijven het gewoon “onze” pubers, ofwel jongvolwassenen die in de maatschappelijke ogen verkeerde keuzes maken!