2nd-Chance zet al vanaf het begin survivalkampen op voor haar jongeren. Dit zijn de echte ‘no-nonsens’ – survivals variërend van 3 tot 5 dagen. Deze kampen worden opgezet in samenwerking met Staatsbosbeheer en vinden plaats in hun bossen. Jongeren die deelnemen aan deze kampen krijgen hier een echte ‘Back to Basic’ impuls, je bent aangewezen op de groep en het aanwezige eten.

Het is geen volledig vooropgezet luxe kampement, afhankelijk van het weer wordt er overnacht in tenten of bij mooi weer onder een zeiltje, dit ligt aan de creativiteit van de jeugd. In deze dagen wordt het weer wennen aan het niet hebben van tijd, een koelkast, computer of tv. Op deze manier zul je weer moeten leren naar je lijf te luisteren.

Overleven in de Nederlandse bossen is een geweldige ervaring en het zal je zeker een goed gevoel geven. Naast het Survival gedeelte staan deze dagen in het teken van actief bezig zijn, samenwerken en grenzen verleggen. Hiervoor worden door 2nd Chance derden ingehuurd. Activiteiten zijn onder andere boogschieten, kaart- en kompaslopen en hindernisbanen. Kortom; erg divers en grensverleggend.

Eten maken gebeurt op een houtvuur met behulp van een Poolse veldkeuken. Je zult verbaasd staan wat en hoeveel de meren en bossen je aan eten kunnen bieden! Wil je ‘s ochtends ontbijten dan zul je daar dus wel voor moeten werken. Onze kampen bieden je een onvergetelijke ervaring.

Voor verdere informatie over kampen of het laten organiseren van een kamp neemt u contact op met ons.